H i z m e t l e r i m i z
İnseminasyon (Aşılama)
Tüp Bebek Merkezimize Hoş Geldiniz
Copyright © 2012 Doğuş Tüp Bebek
     Kabaca tanımlayacak olursak, spermlerin anne adayının üreme sistemine cinsel temas dışında herhangi bir yöntemle bırakılma işlemidir. İnseminasyon spermlerin hareketlerinin yavaş olmadığı  durumlarda, rahim ağzında antisperm proteinlerinin pozitif olduğu durumlarda ve açıklanamayan infertilite durumlarında ilk olarak denenebilecek bir uygulamadır. Ovülasyon bozukluğu olan anne adaylarında yumurtalıklar kontrollü ovaryan hiperstimülasyon tedavisi ve çatlatma iğneleri ile yumurtlama indüklenir. Böylece gebeliğin şartı olan sperm ve yumurtanın birlikte ortamda bulunması sağlanır.

Uzm. Emb. Fatma TERTEMİZ (ÜYTE Merkezi Sorumlusu)
Adres:  Şht. Erdoğan Mustafa Sok. No:19 Yenişehir, Lefkoşa / Kıbrıs
Tel1: 0533 869 23 30
Tel2: 0533 851 21 53
Son Güncelleme: 07.07.2012
     Doğuş Hastanesi - Kıbrıs Tüp Bebek Merkezimize hoş geldiniz. Doğuş Tüp Bebek Merkezi olarak amacımız, hasta odaklı, koşulsuz hasta memnuniyeti için, tıbbi teknolojideki son uygulamalarla gelişmiş  tüm enstrümanları kullanarak yüksek gebelik başarısı sağlamaktır.

     Merkezimizde normal tüp bebek (IVF/ICSI) işleminin yanı sıra yumurta donasyonu, sperm donasyonu, embriyo donasyonu, yumurta dondurma ve sperm  dondurma işlemleride yapılmaktadır.
Tüp Bebek İşlemi (IVF)
Prenatal Genetik Tarama (PGD)
Kısırlık (Infertilite) Tedavisi
Lazer İle Tomurcuklanma
İnseminasyon (Aşılama)
Micro Enjeksiyon (ICSI)
Yumurta Dondurma
Fetal Redüksiyon
Erkek'de Kısırlık  Tedavisi
Kadın'da Kısırlık Tedavisi
Embriyo Dondurma
Powered & Designed by Ata Bilişim
     Aşılama teknikleri iki çeşittir. Bunlardan birincisi ICI (Intraservikal Aşılama)'dır ve erkekten elde edilen semen herhangi bir işleme maruz bırakılmadan direk olarak vajinaya veya rahim ağzına bırakılır. İkincisi ise IUI (Intrauterin Aşılama)'dır ve erkekten elde edilen semen uygun sperm hazırlama metodlarından geçirildikten sonra doğrudan rahim içerisine bırakılır. Eğer evlillik ve infertilite süresi uzun ise aşılama denenmeden direk tüp bebek uygulamalarına geçilmelidir.

     1980 lerde uygulanmaya başlanan bu infertilite tedavisi tüp bebek alanında uygulanan en kolay yöntemdir. Hiçbir cerrahi operasyon gerektirmediği için sıradan bir kadın doğum kliniğinde bile uygulanabilir. Fakat unutulmamalıdır ki bu işlemin uygulanabilmesi için anne adayının bilinen bir infertilite sorunu (Tüplerin tıkalı olması vb) olmaması gerekir. Baba adayının spermleri de uygulama için yeterli sayı, hareketlilik ve kalitede olmalıdır.

Değişik uygulama teknikleri vardır. Bunlar;

Serviks içine inseminasyon -(Intracervical insemination(ICI)
En kolay uygulama şeklidir. Taze yada dondurulup çözdürülmüş spermin enjektör yardımıyla servikse enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. Spermin yıkanmış olmasına yani laboratuarda hazırlanmış olmasına gerek yoktur. Doğal oyulasyon zamanı takip edilerek uygulanır. Başarı şansı normal ilişkiyle aynıdır.

Rahim içine inseminasyon(aşılama)- Intra uterine Insemination(IUI)
Günümüzde en fazla uygulanan yöntemdir. Sperm laboratuar ortamında yıkanıp hazırlanır. Sayısal değerleri istenilen konsantrasyona getirilir ve özel bir sıvı ile beraber rahim içine enjekte edilir. Spermlerin rahim içinden tüplere doğru yüzerek yumurtayla karşılaşıp döllemesi beklenir. Bu yöntemde yumurta gelişimi için ilaç tedavisi uygulanabilir. Kontrollü yumurtalık uyarılması denilen ilaç tedavisi ile yeterli olgunluğa ulaşan foliküller  HCG denilen çatlatma iğnesi ile çatlatılır ve yumurtlama gerçekleşir. Aynı günlerde de aşılama (inseminasyon) işlemi uygulanır.

Rahim içi ve tüplere inseminasyon - Intratuboperitoneal insemination(IUTPI)
Rahim içi ve tüplerin aşılama sıvısı ile doldurulması şaklinde uygulanır.

Tüp içine inseminasyon - Intratubal Insemination (ITI)
Rahim içine uygulanan aşılamayla karşılaştırıldığında herhangi bir avantajı görülmemiştir. Tercih edilen bir yöntem değildir.
 

Sperm Donasyonu (Nakli)
Yumurta Donasyonu (Nakli)
Embriyo Donasyonu (Nakli)
Ana Sayfa
Son Haberler
Başarı Oranlarımız
İletişim
İrtibat için;
Kuzey Kıbrıs
Uzmana Danışın
0392 223 64 39
0533 869 23 30
0533 851 21 53