H i z m e t l e r i m i z
Geçmiş Haberler
Son Haberler
Tüp Bebek Merkezimize Hoş Geldiniz
Copyright © 2012 Doğuş Tüp Bebek
YAPAY RAHİM YÖNTEMİ

     Tüp bebek uygulamalarının başarısız olduğu durumlar incelendiğinde birçok kez karşımıza endometrial yetersizlikler ve endometrial problemler çıkmaktadır. Son zamanlarda yapılan çalışmalar yapay rahim elde ederek, döllenen yumurtaların (embriyoların) anne adayının rahimine yerleştirilene kadar bu elde edilen ve anne adayının hücrelerinden elde edildiği için tabii olan ortamda bekletilmeleri üzerine yoğunlaşmıştır.

     Tekrarlayan başarısız tüp bebek tedavileri olan çiftlere yeni umut ışığı olan bu yöntem zaman ilerledikçe daha da başarılı sonuçlar vereceğe benziyor.


JAPONLAR SUNİ RAHİM YAPTI

     Japon bilim adamları laboratuvar ortamında spermlerle döllenen yumurtaları (embriyoları) transfer (anne adayının rahime yerleştirilmesi) aşamasına kadar gelişmeleri için geçirecekleri süreyi daha sağlıklı tamamlaayabilmeleri için suni rahim yaptılar. Embriyolar dış ortamda geçirecekleri süreyi doğal rahimin tüm özelliklerini taşıyan yüksekliği 0,5 genişliği ise 2 milimetrelik bu çip içerisinde tamamladıktan sonra anne adayının rahimine aktarılıyor.


DÜNYADA İLK RAHİM NAKLİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ (09/08/2011)

     Akdeniz Üniversitesi'nde kadavradan alınarak gerçekleştirilen ve dünyada ilk kez gerçekleştirilen rahim nakli işleminin başarılı olması durumunda, hastaya 6 ay sonrasında tüp bebek işlemi uygulanabilecek.

     Nakilin başarılı olması durumunda  herhangi bir sağlık probleminden dolayı rahimi alınan veya doğuştan rahimi bulunmayan bayanlar için çocuk sahibi olma yolunda yeni bir umut ışığı doğacak.


'MİNİ TUP BEBEK YÖNTEMİ' İLE İKİZLER DÜNYAYA GELDİ

     Yumurta rezervinin az olmasından dolayı başarı şansı düşük olan durumlarda normal tüp bebek uygulamalarına nazaran komplikasyon oranı  ve maliyeti daha düşük olan 'Mini Tüp Bebek  Tedavisi'  için gerekli olan yumurtanın doğal olarak elde edilmesi amaçlanmakta ve yöntemin düzenli adet gören bayanlarda daha başarılı olduğu kaydediliyor.
'Mini Tüp Bebek Yöntemi'  ile ikiz bebek sahibi olan Barlak Çifti erken doğumdan dolayı yoğun bakım ünitesine alınan bebeklerinin gerekli gelişimlerini tamamladıktan sonra taburcu edilmelerinden dolayı sonsuz mutlu olduklarını ilettiler.
  
     'Mini Tup Bebek Yöntemi' nin amacının; düzenli adet gören ancak FSH(Folikül Stimülan Hormon)'ı yüksek olduğundan dolayı tüpbebek yöntemi uygulayamayan veya defalarca denemelerine rağmen hiç embriyo elde edilemeyen veya kaliteli embriyoları gelişmeyen vakalarda daha kaliteli embriyolar elde ederek gebelik şansını artırmak olduğu ve bu yöntemle oldukça başarılı sonuçlar alındığı bildirilmektedir.


Uzm. Emb. Fatma TERTEMİZ (ÜYTE Merkezi Sorumlusu)
Adres:  Şht. Erdoğan Mustafa Sok. No:19 Yenişehir, Lefkoşa / Kıbrıs
Tel1: 0533 869 23 30
Tel2: 0533 851 21 53
Son Güncelleme: 07.07.2012
TÜP BEBEK BAŞARINIZI ARTTIRABİLECEK YENİ TEKNİKLER

     Metabolomics embriyoların metabolik olarak değerlendirilebilmelerini sağlayan bir yöntem iken, IMSI yöntemi ise sperm hücrelerini 8 bin kat büyüterek mevcut genetik hasarların  tespit edilebilmesine olananak veren bir yöntemdir. Artık Türkiye'de de uygulanmaya başlanan bu iki yöntemin tüp bebekle gebelik oranlarını %25 arttırdığı bildirilmektedir.

     Tüp bebek başarısının arttırılmasında embriyo ve spermlerin en sağlıklılarının seçilmesi en büyük rolü oynamaktadır. Önceleri sadece mikroskop altında morfolojileri (şekilleri) incelenerek  en sağlıklı embriyolar seçilmeye çalışılırdı, ancak sadece şekilsel olarak bakmak yeterli olmuyordu. Bilimsel çalışmalar görünüm olarak normal özelliklere sahip olan embriyoların en az %50'sinin genetik olarak hasarlı olduğunu ıspatlıyordu.  

     Artık metabolomics yöntemi ile embriyolar sadece görünüm olarak değil aynı zamanda metabolik olarak değerlendirliyor ve bu da gebelik oranlarının artmasına yardımcı oluyor.


PLASTİK ÜRÜNLER TÜP BEBEK ŞANSINI DÜŞÜRMEKTEDİR

     Günümüzde yaygın olarak kullanılan plastik kap ve ambalajların birçoğunda 'Bisfenol A' bulunmakta ve bu maddenin üreme hormonlarını etkileyici özelliği olduğu bilinmektedir.

     'Bisfenol A'  nın yapılan çalışmalarda yumurta sayısını azalttığı ıspatlanmış olmakta ve tüp bebek tedavisine hazırlanan anne adaylarının endokrin sistemi bozan çevresel kirleticilerden uzak durmaları gerektiği bildirilmektedir.   

     Doğuş Hastanesi - Kıbrıs Tüp Bebek Merkezimize hoş geldiniz. Doğuş Tüp Bebek Merkezi olarak amacımız, hasta odaklı, koşulsuz hasta memnuniyeti için, tıbbi teknolojideki son uygulamalarla gelişmiş  tüm enstrümanları kullanarak yüksek gebelik başarısı sağlamaktır.

     Merkezimizde normal tüp bebek (IVF/ICSI) işleminin yanı sıra yumurta donasyonu, sperm donasyonu, embriyo donasyonu, yumurta dondurma ve sperm  dondurma işlemleride yapılmaktadır.

    Kıbrıs'ta tüp bebek uygulamalarındaki uygun fiyatlarımız ile ailelere bebek sahibi olma konusunda yardımcı oluyoruz.
Tüp Bebek İşlemi (IVF)
Prenatal Genetik Tarama (PGD)
Kısırlık (Infertilite) Tedavisi
Lazer İle Tomurcuklanma
İnseminasyon (Aşılama)
Micro Enjeksiyon (ICSI)
Yumurta Dondurma
Fetal Redüksiyon
Erkek'de Kısırlık  Tedavisi
Kadın'da Kısırlık Tedavisi
Embriyo Dondurma
Powered & Designed by Ata Bilişim
Sperm Donasyonu (Nakli)
Yumurta Donasyonu (Nakli)
Embriyo Donasyonu (Nakli)
Ana Sayfa
Son Haberler
Başarı Oranlarımız
İletişim
İrtibat için;
Kuzey Kıbrıs
Uzmana Danışın
0392 223 64 39
0533 869 23 30
0533 851 21 53